Åter på jobbet...

~2006-01-28 14:03~

Ja, då sitter man här igen. Jobbar dag idag och i morgon. 10 timmar att vänta ut. Ganska drygt men tiden har gått fort idag. Sen blir det väl pizza och film ikväll. Det är något att se fram emot i alla fall.

Just det, min mobil är till salu om någon vill ha den, Samsung Sgh-e730 den kommer ny i förpackning från en servicebutik nu i veckan. Så den är uppdaterad med nyaste programvaran osv. Ett års garanti från att jag tagit emot paketet. Har tänkt mig ett pris på 2700. Nypris i butik 4000:-


Köp köp köp!



Saknaden...

~2006-01-25 19:58~

Sitter och lyssnar på Lasse (Lars W). ”Kom ihåg mig.” Låten spelades på begravningen och därför betyder den väldigt mycket. Jag är glad för att jag kan lyssna på den utan att känna någon form av obehag. Snarare tvärtom, den väcker en massa fina minnen och jag förknippar låten med min syster. Och jag tror det var så hon ville att det skulle bli.
Hon önskade att den här låten skulle spelas den dag vi alla samlades för att säga adjö. (Eller på återseende som jag envisas med att jag vill ha det till).

Det har gått en tid nu, och jag saknar henne varje dag och funderar väldigt ofta på hur hon hade gjort och vad hon hade tyckt.
Som t.ex. när man ska köpa nya byxor, ”Vad hade Cilla tyckt om dem här…” eller när man hittar något i ett skyltfönster som bara vet att ”Det här hade Cilla gillat.”
 
Strax för jul när jag gick runt och spanade efter julklappar så hittade jag en fin bok om katter, jag tog upp den och tänkte att det här blir en perfekt present. Men så kom jag tillbaka till verkligheten och insåg att jag nog får lägga tillbaka den.

Saknar när man sitter på McDonald’s vid dem stora fönstren och tittar på folk som går förbi och kommenterar lite fint vad dem har på sig. Eller när jag och Cilla satt hemma och lyssnade på gamla låtar och hon berättade massa roliga minnen från allt hon gjort. När hon och tjejerna var ute och partade eller låtar som hon och Thomas hade gemensamt.  

Saknar henne så kopiöst mycket, det är vi nog många som gör. Det är bara det att ibland så kommer verkligheten ifatt och man bara stannar upp och känner hur verkligheten svämmar över.
Vissa dagar är tuffare än andra. Ibland kan jag läsa/höra hennes namn så många gånger på en dag. Vet inte om man uppmärksammar det mer nu. Men jag tycker jag ser/hör det överallt.

Idag var en sådan dag.


Saknar!




Helt slut...

~2006-01-24 18:38~

Nu sitter jag på jobbet igen, har varit här sedan 1230, APT mellan 1300-1600, lika trisst varje gång... Det spårar ur och det pratas för mycket om saker runt omkring. Jag skulle gissa på typ 1,5 timme effektiv tid. Resten är bara drabbel och allas j*vla åsikter om allt. Men men, här är jag iaf och ska vara här till 24 i natt. Och är redan trött, ont o huvet och hungrig.

Ska alldeles strax ta emot ett Kustbevakningsflyg. Dem flyger runt och spanar efter olja och sånt där. Så då får jag lite att göra. Går tiden lite fortare.

Sen ska jag inte jobba förren i helgen, både lördag och söndag dag. Dagarna är långa men det är ändå skönt att få ha kvällarna lediga.

I morgon får man lön också, ska bli spännande, jag är rädd för att jag inte kommer få full lön, jag har ju gått tillbaka till timvikarie igen och då brukar jag få lönen en månad efter hela tiden. Och jag har inte hunnit fixa A-kassa, dem är ju inte precis snabba. Så jag är inteh elt säker på hur jag ska klara denna månad. Men det visar sig väl...

Nu ropar dem på radion, bäst att svara, dem blir så sura annars... ;)

Ha det gott!

Matt



Kallt...

~2006-01-20 19:35~

Fredag kväll, sitter och spelar Half-Life. Hur härligt som helst. Ganska skönt att inte ha nåt speciellt bokat eller nåt man måste göra. Tänka slänga mig i soffan och se lite på James Bond sen.

Ska jobba kväll i morgon och på söndag. Ganska skönt, då får jag sovmorgon och p kvällen har jag inget speciellt att göra i alla fall.

Det är kallt ute nu, -10 tror jag det är typ. Massor med snö. På mitt fönster som är åt söder så är det frost på glaset, ser nästan ut som i en film. Man verkligen ser kristallerna. Ganska läckert.

Nej nu ska jag se om jag hittar något enkelt att äta.


Brrr...


 


Sista natten på jobbet...

~2006-01-17 03:46~

Nu är det sista natten på jobbet för en tid fram över. Ska bli riktigt skönt. Har varit så trött dem sista dagarna. Har inte orkat göra så mycket. mest seg och ont i huvudet.
Nu är jag ledig till helgen, då ska jag jobba kväll. Men jag har iaf sovmorgon.

Det är lugnt på jobbet som vanligt. Har dock fått lite andra saker gjort. Gått omkring och pulat lite. I morgon, eller senare så ska jag träffa Lollo, ska väl ut och gå en sväng, det är ganska skönt efter att man sovit hela förmiddagen.
Ska bli så skönt att få krypa ner i sängen sen. Är grymt trött, blir inte bättre av att det inte händer något. Jag får väl ta och surfa lite och kolla på en ny mobil kanske. Det var länge sedan nu. Min samsung är på lagning för 3:e gången nu. Hoppas jag får en ny, så om det är någon som vill köpa en samsung så säg till. (Den nya alltså)

Simma lugnt!


Valandil of Dorthonion


Dumma dator...

~2006-01-14 15:37~

12 timmar igår och 5 timmar idag… Tog det för att få ordning på datorn. Jag skulle starta om datorn för att installera om Windows men efter omstarten så hittar den inte hårddisken som den ska…

Jag blev ganska så kallsvettig, ca 8000 låtar, 20 spel, 20 fulla cd-skivor, x antal program, allt var bara borta… Plus alla bilder samt dokument… Fast jag hade gjort backup på det flesta bilder o dokument.

Men det löste sig till slut, fick tag på ett program som gjorde att man kunde backa ett antal steg på hårddisken. Såg partitioner som jag gjort för kanske ett år sedan.

Jag fick tillbaka alla dokument och bilder och alla program, fick välja bort lite spel och fulla cd’s då det skulle ta så länge tid att kopiera över allt på en annan disk, plus att jag hade inte plats. Men jag fick iaf ha kvar det mesta.

Så nu sitter jag på en helt ren dator med bara det nödvändigaste. På så sätt var det väl bra, en totalrensning.


Nu ska jag diska lite.


Hungrig...

 


Snart så...

~2005-01-12 18:29~

Sista passet den här veckan, ska bli så grymt skönt att få slänga sig i sängen när jag slutar i natt, att bara få känna att man är ledig några dagar och med sovmorgon ända fram till söndag. Sen ska jag jobba två nätter igen. Därefter var det ganska länge till nästa nattpass, vad jag vet. Det dyker alltid upp något...

Nu måste jag jobba lite. Kanke skriver mer under kvällen, ser inte ut att hända så mycket på havet. *Peppar, peppar*


Längtar...

~2006-01-10 02:09~

Sitter man här IGEN... Trött på dessa nätter. I morgon får jag iaf en hel dag ledigt, sover väl till 12 men sen så. En ledig kväll hemma, grymt skönt. Ska bädda ner mig i soffan med Fenix och en bra film.

För er som är intresserade så har jag lagt upp lite bilder på
Photobucket. Har lagt upp bilder på Fenix, bilder från Balen och studenten. Sen flyttat runt lite.

Hittade den här när jag surfade runt, nånting för oss "datanördar" ;)

Dator Bön!
Fader Dator som är i Centralen,
Helgad vare din skärm.
Tillkomme ditt tangentbord.
Ske din vilja, såsom i Minnet.
Så ock på skrivaren. Vår dagliga lista giv oss idag,
Och förlåt oss våra misstag,
Trots att vi icke förlåta dem som programmerat fel.
Låtom oss icke ha långa svarstider.
Och fräls oss från Virus.
Ty Företaget är Ditt
Och Makten och Personalen
I Evighet.
Enter.

Bonton.se
 

Ännu tröttare...

~2006-01-08 04:43~

Jag var trött igår när jag skrev, och det är inte bättre nu precis... men jag kämpar på... Snart får jag komma hem och sova...
Fenix väckte mig igår vid 10 typ. Han började leka med nånting som lät alldeles för mycket... Och när han tröttnade på det så började han jaga sin svans i min säng... Lagom irreterande...
Ska bli skönt att få sova i kväll. Eller natten som kommer... Jag ska ju jobba natten till tisdag sen igen.

Jag har suttit och läst lite om TurboCad, ett program man gör ritningar osv. Tänkte kanske försöka förstå mig på det. Göra en ritning av lägenheten t.ex. Kul grej lixom...

Ha en trevlig dag!

Narren tror att han är vis,
men den vise vet han är en narr
~William Shakespeare~



Vill Sova

sega nätter

~2006-01-07 05:38~

Är trött som f*n, ska jobba nästkommande natt också. Sen natten till tisdag och natt + kväll på torsdag. Kommer bli en seg vecka.
Ska för övrigt jobbat natt veckan därefter också. Så ni som kanske tänker ringa, tänk efter vad klockan är...

I julas när jag jobbade så fanns det inge extra mat eller godis här men det har dem ändrat på nu. hur mycket mat som helst. Efter nyårshelgen när jag jobbade så fanns det massor med godis och en del mat kvar. Nu igår och idag så kom det upp ännu mer. Ett fat med lax o skinka och ett fat met kyckling och kalkon. Riktigt gott såhär på natten. :) 
Sen finns det hemmagjorda chokladbollar också, mums!
 
Nu ska jag gå och sätta på lite kaffe, min avbytare kommer snart. Ska bli så jäkla skönt att få komma hem och krypa ner i sängen. Risken är väl bara att Fenix kommer att vilja busa... 

Trevlig Trettonhelg! 



Ett nytt år...

~2006-01-03 13:05~
Nu är vi här på nya året, ett nytt långt år framför oss med massor av nya erfarenheter och saker som kommer att hända. Bara det att idag så startade tulltjafset i Stockholm. Jag såg på nyheterna i morse att det verkade gå bra trots allt. Men att svenska folket inte var lika glada. I Norge lägger man ner ett liknande projekt. Det kommer nog att bli mycket skriverier om det här.

I vår ska jag troligen till Karlskrona för att utbilda en massa värnpliktiga i samband samt en del av våra system på jobbet. Ska bli spännande. Jag vet inte så mycket om det just nu men ska ev. Få veta mer i morgon. Jag tror det var vecka 12, 13, 14. Borde bli slutet av mars typ.

Jag har varit ledig i två dagar. Jag ska jobba natt i helgen. Sen efter det så är min anställning slut. Då går jag tillbaka till timvikarie.
Men det ser bra ut ändå, jag får nya pass nästan hela tiden. Sen har jag ju mina tre veckor i Karlskrona också. Så det ska nog lösa sig.

Nej nu ska jag fixa lite i köket. Har lite saker som in i skåpen och för att lyckas med det så måste jag kasta ut en del…


Wuppidoo