Drömmar

Idag har jag varit på Fårö med hopp om att jag kanske kunde påbörja något av mina projekt men så blev det inte, lite för kallt och det ska göras en massa förarbete som inte går att göra än. Får se när jag får dra igång. Det är min redskapsbod som är första projektet och sen ska jag försöka göra en terass, men det blir nog först i sommar som jag ska fixa med terassen.
Boden vill jag börja med så snart som möjligt, men det ska fyllas upp med lite grus och för att komma dit med gruset så måste det torka upp, just nu är det en stor pöl med vatten där jag ska ställa upp boden.

Så när jag kom hem satte jag mig och rita, en liten terass med grill, sen la jag in boden så som jag har tänkt, får se sen om det blir som jag vill...

image101

Inget nytt

Nu är det ett tag sedan jag skrev, har väl inte gjort så mycket, har varit en del på Fårö, fixat med gräsmattan runt friggan, räfsat en massa gamla barr och löv, sått lite nytt gräs till våren, som nästan eller kanske redan är här.
Ska kanske åka ut en sväng imorgon med, får se vad det blir för väder.

Snart är det påsk, då kommer Mia o Roger med barn ner, det ska bli kul, jag jobbar själva helgen men är ledig ons-lördagkväll så lite ska vi hinna ses. Sen kommer dem ner till våra födelsedagar i apr/maj, då kommer även Tomas, Camilla och lilla Eira ner, ska bli roligt. Vi är 5 st som fyller år inom en vecka där.

Inga nya grejer på gps'n heller. Dem håller visserligen på och fixar fram diverse olika grejer på det här forumet som jag bevakat. (www.gpspassion.com) Får se när dem fått allt att funka som det ska om jag ska uppdatera min gps, just nu är jag rätt nöjd med hur den är faktiskt, har två olika gps-system, två olika musik/video spelare, lite olika spel, Office läsare till diverse dokument. Nu är jag mer sugen på en häftigare gps, det jag saknar på min är wlan så man kan surfa.

För er som vill försöka modda er gps, kolla in forumet: Direktlänk till
Mio c220
Bupahs - En hacker som håller på med att göra om gps'n till en WinCe maskin, är aktiv på forumet.
Yfastud - En annan aktiv kille som har en egen sida full med downloads för mion. Om ni vill komma igång själva så kan jag rekommendera "iPhoneOnSD" eller andra "...OnSD" då är det i princip bara att lägga in filerna på ett minneskort och plugga in i Mion så sköter resten sig självt. Men det finns för det mesta instruktioner med i alla "Teman" som finns under "themes" på Yfastud's hemsida.

Mio c220 mod update!

Nu har jag hållt på lite mer med min c220, har testat diverse olika program och skript. Och nu börjar jag bli nöjd. Är inte helt klar med temat där alla genvägar ligger till dem olika applikationerna, så jag återkommer med bilder där. Se nedan!

Själva Miomap har jag bytt ut, eller bytt skal på, så det ser ut som nedan. Lite fler inställningar och roliga funktioner. Man ser mer av kartan, finns även cool funktion (#6) som liknar det i dem större modellerna där man kan "dela" skärmen.


Mio c220
1: "Startläget". (Notera knapparna för att gå ur alt minimera miomap.)
2: Kartläget, för att se i kartan.
3: Inställningsmenyn.
4: Körläge (Förarkabin) - När man kör utan bestämd destination.
5: Som #4 men i nattläge.
6: "Delad skärm" finns fyra lägen att visa, Info, Poi, TMC, "Ruttinfo".
7: Körläge med destination.
8: Mp3 spelare.
9: Mediaspelare, spelar nästan allt, här Scrubs i avi.


V7
Hittade ett helt annat system, som bygger på Mio eller iGO som dem heter i grunden, V7, typ som Miomap men ser helt annorlunda ut. (Se nedan) Själva "körläget" tycker jag känns lite tråkigt, men jag har inte hunnit testa det i bilen så kanske det går att ställa in.
image101
Så ser den ut, har inte testat mer än såhär så jag återkommer... :)


Uppdaterad kl 16:11
Bonus
Jag hade visst bilder på sjävla "Windows" också så jag slänger upp dem.
Som ni ser så är det nåt annat språk på ikonerna och det ska jag försöka fixa när jag hittat ikoner som jag är nöjd med...
image102