Advent

Nu är det inte långt kvar tills det blir ljusare igen, bara december kvar, inte ens hela. Och redan nu är det lite ljusare tack vare alla lampor som hör julen till.
Vi var på julskyltning igår, det var kul, mycket folk.

Jag har jobbat väldigt mycket nu senaste två veckorna, det känns, den här veckan ska bli skön, inte så mycket jobb och är ledig hela helgen som det ser ut nu. Mor & Far ska komma och sova en natt, vi har haft föräldrar här varje helg nu, det är roligt att dem vill komma och hälsa på. Så nu vet vi att gästrummet fungerar! :)

/z




på väg...

0ad9ae002f4a3475b073ac819d9b3f16.png

på väg hem till signalgatan 28b....


sudersand

0-6a1cf2c5f6a80f9502837b2828228df2.png

sudersand


idag fick...

0-7caf49510e3611f8d216bb0424452ec8.png

idag fick jag vakna dels med min egna lilla solstråle vid min sida men också med strålande sol ute... Det är flera veckor sedan... Jag älskar dem båda! /z


För lite sol

Vart har solen tagit vägen? Min hjärna skriker "ge Nilla sol!" Men det är ingen som lyssnar... i alla fall inte någon som kan påverka vädret ;)
Jag var (på tal om något helt annat) hos doktorn igår och pratade om min migrän som har kommit tillbaka nu i höst. Jag har inte kunnat härleda det till något specifikt men det är nog stress som är boven även om jag upplevt det som "positiv stress" (nej mamma den termen finns inte men doktorn sa så) så jag har inte tänkt på det...
Så jag ska försöka lära mig något bra sätt att varva ner på när jag kommer hem från jobbet... Tänkte börja med att skriva dagbok och se om det hjälper min hjärna att släppa taget om allt som hänt under dagen.
Igår kväll gick det mindre bra, jag fick ta taxi hem för att det blåste massor och spöregnade och sist jag tog taxi från jobbet så kostade det 102kr, det var ganska mycket pengar men det var överkomligt. Igår kostade det, med samma bolag, 121kr! Hur gick det till? Grundtaxan var 42kr... har dom inte hört talas om tjejtaxa? ;)
Ja ja men nog klagat nu, i morgon är det after work och chefen har skrivit en lista på vad vi ska ha med oss... jag ska ha med ett kokt ägg(?)... Okej?
Men det blir säkert bra =)

Over and out for now!

Update från ön...

Med oss är allt bra, vi har kommit iordning i lägenheten och börjar falla tillbaka i vardagen, småpysslar lite på kvällarna med det som är kvar. Allt känns väldigt bra. Vi trivs. Tror att Fenix trivs också, han kan springa runt på en mycket större yta. Han verkar inte sakna den andra stora balkongen. Inget som märks i alla fall.
Vi har fått schema för julen så vi ska börja planera lite, vi jobbar ju på julafton så det är lätt men till nyår är vi lediga som det ser ut nu.

Måste bara få skriva lite om vad som händer på ön just nu, så ni på fastlandet inte känner er utanför…

Just nu så är det stora ämnet på ön ”okupanterna”*. Dem har ”tagit över” Sankt Göransgården och bott där i någon månad eller två.

Det började med att medierna blåste upp det, precis som ”okupanterna” ville, men så när man tog kontakt med fastighetsägaren så säger han att dem gärna får bo där, tror till och med att han slog på strömmen åt dem… Och då var det ju inte lika roligt längre, media slutade skriva, det hela rann ut i sanden lite grann.

Men så nu innan helgen så började det igen, det gick ut rykten om att det skulle komma nazister till ön, så ”okupanterna” började förbereda sig genom att bygga ett fort av Göransgården, dem släpade upp dörrar på taket, gamla pingisbord, taggtråd m.m. Dem har högar av stenar att försvara sig med.
Det börjar gå rykten om att det skall komma folk på nätterna och förstöra för dem…
-Och visst kommer det folk, många är ju nyfikna, seriöst, vad händer på gotland i november? Ja inte mycket, då kan man ju åka till stan och kolla på ”ockupanterna”, för där händer det saker. (Dessutom så ligger det på vägen till sjukhuset)

Innan helgen här så försvarade sig ”okupanterna”  bl.a. mot s.k nazister som kom i en bil, dem kastade sten på bilen så framrutan gick sönder, i bilen sitter det en äldre herre och hans fru…
- Dem visade inga direkta tecken på att vara nazister.

Som vanligt så blir det ju att polisen inte gör något och så vidare, föräldrar ringer och är oroliga för sina barn som är på Göransgården, dem får ju inget skydd av polisen…
- Dem har tydligen inte funderat på att ta sina ungar därifrån? Om det var vår unge som kommer hem och säger att ”vi har ockuperat ett hus och nu är det risk för bråk” då hade jag blivit förbannad på vår unge och förklarat att man kanske inte ska ägna sig åt sånt… (Typ skaffa sig ett jobb istället)

Det hela är ganska komiskt, känns som att när man inte får tillräckligt med uppmärksamhet så får man skaffa det, man ringer polisen och uppger fejknamn, skickar sms om att alla ska samlas, skriker ”vargen kommer”.

Det bästa är när dem skickar sms hem till sina föräldrar och säger att dem blir attackerade men samtidigt så har polis funnits vid byggnaden hela tiden och det händer ingenting…

Finns flera artiklar på helagotland.se om man vill läsa mer, själv så rekommenderar jag den här:
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5638282

/Z

*Ockupation (civilrätt) - Wikipedia
Ockupation i civilrätt betyder att ta i besittning något som saknar ägare, det vill säga herrelös.
– Dem har fått tillstånd att vara i byggnaden av fastighetsägaren...
(Såg nu att GT har börjat kalla dem för ”Gratisboende”… )


Nya Bilder

Har lagt upp några nya bilder på picasa, bara att klicka sig in och kika.

Annars inget nytt, skall jobba i helgen, båda två, men imorrn ska vi på bio, ska bli nice.

Skriver mer en annan dag.

Nillas tur

Hej!
Så nu var det då äntligen dags för er alla att få höra ifrån mig för en gång skull, det är ju mest Zeus som skriver här så flitigt =) jag glömmer faktiskt bort det men nu så!
I lägenheten går det framåt som ni kan se på bilderna i albumet, det är verkligen jätteroligt att äntligen ha fått flytta in. Allt känns väldigt bra och vi trivs redan.
Igår gjorde vi ett krafttag och fick ordning (eller bättre ordning än innan i alla fall) i gästrummet som såg ut som ett slagfält... Vi hade ställt in allt där... Men nu är sängen i ordning och vi har delat upp vart allt ska sen när alla möbler är på plats så det går framåt i alla fall.
På jobbet går det oxå bra, sen jag blev fast anställd så har jag fått flera ansvarsområden och mycket mer att göra, vilket är jätteroligt. Jag står även i receptionen ibland vilket ger lite omväxling i det dagliga =)
Men nu ska jag snart få åka hem (Zeus hämtar) och laga lite mat och mysa i nya soffan innan Zeus ska iväg och jobba. Ska bli skönt =)
Det var ett litet smakprov på vad jag håller på med på dagarna! Nu ska jag hem och vara ledig i två dagar inför jobb i helgen.

Tack o Hej! =D

Inflyttade!

Där är vi på plats! Fick hjälp av mor & far (K & M) igår med att flytta stora möblerna, gick väl kanska smärtfritt ändå, gamla trappen är ju inte rolig... Men nu är allt här som skall vara här. Återstår städning i den gamla sen är det klart!

Vi trivs redan väldigt bra, fast vi bor bland kartonger, köket är nästan helt uppackat, Nilla var jätteduktig som tog det på en gång. Gästsäng fick vi med från Fårö igår så snart kan vi ta emot gäster! (Ska bara få en gång in bland kartongarna så man kommer åt sängen...)

Jag lade upp lite snabba bilder från målningen i hallen och hur det ser ut nu, finns
här (Nyaste bilden längst ned). Kommer fler senare.

inflyttning!

0ddc1296993e65894699fd91393dec58.png

inflyttning!


nu händer...

0-3e669d28b1f3825f87d37525b5c7cf84.png

nu händer det saker!


Det snöar!...

0-60dfb2abfffff1f444e876d201059473.png

Det snöar!