Sol, värme och ett tidigt paket...

Har visst inte skrivit på en 10 dagar såg jag, har jobbat rätt mycket den här veckan, ska jobba imorgon kväll sen är jag ledig HELA nästa  vecka!
Ska spendera det mesta av tiden på Fårö, "allihopa" kommer ner från fasta landet i veckan så det ska bli kul. Tänkte åka ut på måndag och köpa in det som behövs till bod-bygget som jag börjat med. Sen funderar jag på bo där ute några dagar när dem andra är där.

Vädret har varit på topp den här veckan, sol och nu i slutet så kom värmen, ligger runt 15 grader nu. Riktigt skönt. Hoppas det håller i sig till nästa vecka.

Har fått min kompensation från från Pc City också, var och hämtade den nyss, ett stativ värt melan 800-1000kr, tycker jag va bra service, dem fibblade bort min kamera så den var iväg i totalt 10 veckor, dem räknade ut att jag hade rätt till ca 500:- i kompensation, men då jag inte har någon nytta av värdecheckar så fick jag välja en produkt istället, och valde ett stativ som på deras hemsida kostar 899:- Och det gick dem med på till slut... :) Tycker jag är snyggt, all heder åt dem!
Stativet skall vara bra, har bara testat det lite snabbt nu, känns bra, lätt och smidigt, Manfoto 715B Digi heter det. Som vanligt kunde jag inte låta bli att fixa lite bilder...

image112

Som lägst 40,5cm, högst 163cm, och väger 1,15Kg

image113



Lite städning samt fotografering

Idag har man suttit framför en kollegas dator i flera timmar, målet var att den skulle bli snabbare, trode att det bara var att formatera men så enkelt var det inte.
Fläktarna gick på högvarv (vilket inte är normalt) så det blev lite rengöring av flänsarna och det behövdes, syntes inget från utsidan så isär med datorn och in med dammsugaren, vips så gick det i 180 igen, ENORM skillnad, så det kan vara ett tips till alla er därute om tycker att datorn blivit långsam och ingenting hjälper, gör rent runt fläktarna!

Efter 5 timmar framför datorn så kände jag att jag behövde lite luft så jag tog med kameran och åkte ut till Själsö för att testa nya objektivet lite till, toppenväder som det är så var det bara att knalla runt och fota. Hur skönt som helst. 130 bilder blev det, hittade ett vattenfall som jag fick testa att fota på lite olika vis, en grej som är poppis är att få den här släpeffekten, eller spökeffekt som vissa kallar det. (Se bild nedan.) Man fotar med en lång slutare så vattnet blir som streck  att det flödar/lever eller hur man ska förklara det.

image107



Och lite vår...Blåsippor.
image108




Äntligen! Kameran är tillbaka! :)

I fredags fick jag tillbaka min kamera från PC City. Den har varit borta i 10 veckor, dem sa att det skulle ta max 3... Jag har blivit lovad att få någon form av kompensation, hur/vad vet jag inte än, dem skulle ringa mig vilket dem inte gjort. Jag ska försöka ringa dem imorgon så får vi se.

Kameran verkar fungera som den ska iaf, har tagit några bilder i mörker för att se om det är nån vit/röd prick någonstans men inte hittat någon än. Så jag hoppas att dem fixat det.

Jag har köpt ett nytt objektiv också, ett litet enkelt, men med väldigt bra optik,
Canon EF 50/1,8 II, har tagit några bilder som ni kan se nedan. Jag är mycket nöjd! Det jobbiga är ju att man inte kan zooma så man måste använda benen. ;)
(Det kan vara svårt att ta kort inomhus om man skall få med många på en bild, men det är optimalt till porträtt och bilder i lite mörka miljöer.)

Blommor
image104

Tomater
image105

Rubik's Kub(er)
image107
Denna är helt oredigerad, dem andra har jag ändrat ljuset en aning.