Mental förberedelse...

...det har vi pratat mycket om i både Linköping och på jobbet, och det är vad man måste ha för att orka. Har inte alls lust att åka tillbaka igen, men så är det, imorrn är det dags igen, bara en vecka sedan sist jag var där, typ.
Men det är sista veckan före jul och det är skönt, jag ska dessutom vara ledig i jul, min första jul sedan lumpen tror jag, ska bli så skönt.
nu ska jag packa, det var lite kort info om vad som händer just nu.

Snö och blåst

Då har ännu en vecka i Linköping passerat och snart min lediga helg. Annica var hemma i helgen och är nu på båten hem, hoppas det går bra, det är inge snällt väder ute, snöstorm typ... Det har snöat sen i fredagsnatt från och till så jag tror det ligger runt 10cm här i visby.
Anncas mamma, Irene, fyllde 49+1 igår (lördag) så vi var på kalas, det var kul, mycket god mat, kakor och trevligt folk.
Idag var vi ute i Hörsne och bytte däck på Annicas bil, det var nog ännu mer snö där ute, så gjorde vi en god gärning också, en farbror som hade parkerat sin bil vid kyrkan och kunde inte komma där ifrån.

Var ute och testade saaben lite i vinterväglaget förut, lite nyfiken på hur det det där antisladdsystemet funkar, och det funkar helt sjukt bra måste jag säga, kopplar man ur det så kan man bestämma själv till en viss del hur bilen ska bete sig, (går aldrig att koppla ur helt) men när det är igång så bromsar bilen själv på dem hjul som motverkar en sladd, rätt häftig grej.

Dagens musikvideo är sjuk och det är väl låten också... :Þ

Yello - Oh Yeah (undra om P3 fått sin signatur från den här låten..?)

En kall dag med bastaktik!

Nu är jag som sagt i Linköping och över halva veckan har gått, känns rätt skönt ändå. Vi har pysslat med oprativ ledning, MSO samt bastaktik. Och idag har vi fått se lite praktiskt hur det kan gå till med genomsök, normalstopp samt vägspärr.
Det är ganska nyttigt att få se dem här bitarna så man förstår varför det tar tid och vad dem håller på med.
Det var kanske inte bästa dagen att ha det på det var kallt och börja snöa, men vad ska man göra...
Nu sitter jag o funderar på om jag ska fixa nåt att äta eller vad jag ska göra. (Som om det finns så mycket att göra här...)
Ska bli skönt at få komma hem iaf!


Bil påväg in i en vägspärr.
(Fotot taget med mobilen)

Då var man på plats i linköping

MMS

Då var man på plats i linköping igen...


En liten update...

Imorrn åker jag till Linköping igen, kommer hem fredag eftermiddag, flyget går hem redan vid 1500, det är rätt skönt. Hoppas det blir en snabb vecka. Mamma kommer hem från sthlm idag så hon tar med sig Fenix ut till Fårö.

Idag var jag ute för att fota lite men det var ingen bra, eller det kändes inte rätt bara, kallt som tusan om händerna, går ju inte ha att ha handskar på när man måste pilla på kameran. (försöker ju fota manuellt)
Måste se om det finns nån bra lösning på det där, jag har haft fiskevantar som själva fingertopparna är som avklippta, det borde ju funka bättre än inga alls...
Några bilder blev det iaf, var vid Fridhem, ett fiskeläger strax söder om visby, men nja, det blev inge bra. Men jag delar med mig av två bilder som iaf blev något...
Båda symboliserar att sommaren är långt borta och hösten börjar övergå till vinter...




-Vem har lekt med den här? Har den flutit hela vägen från fastlandet kanske?

Denna ska ni se! "USS Montana"

Har ni inte sett den här så ska ni se den!

"USS MONTANA - SILVA AD"

Varmvattenberedare och Telefon

Ja, en varmvattenberedare har jag fått idag, i julklapp... Nä, dem har installerat en ny i min lägenhet. Den gamla har rostat sönder?! Det "rann" brun sörja på sidan, det såg typ obra ut. Men nu har jag en ny, och det är jag glad för, den gamla har löst säkringen 2 gånger på 2 veckor...

På tal om nya saker, jag har ju köpt ny mobil, det har jag glömt att skriva här, det blev en N82, Nokia, som jag har skrivit om nedan, sjukt nöjd!
Jag har lagt in en massa program som göra den ännu bättre, bl.a. fått en ett annat gpsprogram med 2009års kartor över hela europa samt sjökort över hela världen. (om man nu vill ha det, jag har lagt in gotland och stockholm för kul.)
Kameran är grym, den på fenix nedan är från mobilen, tog ett kort i badrummet när det var mörkt med blixten och den lös upp det jättebra. Som en vanlig kompaktkamera typ.
Jag var lite besviken på batteritiden i början, okej att man leker och fixar så tar det slut fortare, men det kändes ändå väldigt dåligt. Men nu efter några laddningar så verkar det bli bättre. Och det är väl så det ska vara, man måste ladda upp och ur några gånger innan det blir optimalt.

Annars är det väl rätt okej, är lite trött i kroppen, har jobbat nästan varje dag nu sedan GGN-helgen, det var idag som jag var ledig men då kom röris vid 07:15...
Och sen är det jobb resten av veckan, ledig söndag för att sen åka till Linköping på måndag... Kul värre...
Annica var på ön över helgen, hennes systar fyllde hela 17 år (Grittas igen), så vi fick träffas mellan nattpassen. SÅ lite tid blev det iaf och det värt hur mycket som helst.

Nu plingade micron, det betyder att Fenix ska plocka fram stekpannan och göra mat till mig... I wish..

Fenix tycker inte om att vara

MMS

Fenix tycker inte om att vara själv... Och han börjar bli en stor kisse...


Katt vs Skrivare...

Var bara tvungen att lägga upp den här...

GGN 2008

Har inte skrivit på ett tag nu, typ en vecka, har jobbat varje dag och nu i helgen så var det ju GGN, det blev inte så mycket fotande osm jag hoppats men några bilder blev det iaf, nästa år om jag ska ut dit så SKA jag fota mer, då får nån annan stå o passa i depån så räcker det att man är där i lagom tid istället.
Men det var en kul dag iaf, fint väder o alla verkade glada. Mycket folk och kladdig bana, kan det bli bättre?
Har lagt upp några bilder i mitt album som ni hittar
HÄR.