Börjar lugna ner mig nu

Som rubriken lyder, nu börjar det det kännas bättre det här med jobbet, men jag tänker på det ändå, speciellt när man skall försöka sova innan eller efter ett nattpass, då är det lätt att tänka för mycket.
Men jag har ett par frågor som jag skille vilja ha svar på.
T.ex:
- Har jag inte gjort mitt arbete rätt?
- Erfarenhet, spelar det ingen roll?
- Personalpolitik m.m., spelar det ingen roll?

Sen har jag fler frågor men det är väl dem här som jag tänker mest på. Sen hur man som chef kan mer eller mindre lova bort ett jobb och bara skita i det, det går ju aldrig att bestrida men det säger ganska mycket om hur man är som chef. Man ska aldrig säga (lova) något man inte vet eller kan hålla, borde väl vara bland dem första saker man får lära sig som chef.

Annars är det ganska bra i livet nu, har gjort min helg som jag fruktat mest av alla, det känns skönt.
Snart är det påsk och vädret är härligt, det här är absolut bästa årstiden, värmen är påväg och det är ljust, det blir mer och mer liv.
Hoppas det är lite fint väder dem dagarna som jag är ledig och kan åka ut till friggan och fixa lite. Ska lacka golvet innan man kan vara där, tänkte få det gjort så fort det blir lite värme.
Måste måla friggan också, det är ju inte gjort, funderar på om jag ska måla om hela eller försöka hitta samma nyans, är rädd att det inte är så lätt. Om man ska måla om, i vilken färg? Nu är den ju vit/grå, så det blir väl i dem trakterna.

Nu ska jag se om jag kan få något klokt gjort.

Tyvärr, du har inte den glöd som krävs...

Detta är skrivet i ren förargelse och jag menar inget illa mot Henrik, han är en väldigt bra kollega och vän, det här är absolut inte hans fel, även om han kommer lite i "kläm".

Åkte upp till Sjöcentralen idag med anledning av den heltidstjänst jag sökt. Jag trodde att mötet var en slags intervju för heltidstjänsten som jag har sökt, hur jag ser på min framtid osv.
Jag hade inte en susning om att man redan tagit beslut om vem som skulle få tjänsten.

Jag kommer in till chefen och han börjar prata om hur processen har gått till m.m. Jag börjar då ana att det här inte är en intervju utan att dem redan har bestämt sig?!
Med tanke på hur han började mötet så kunde jag räkna ut att det var nog inte jag som skulle få den, och mycket riktigt, den gick till Henrik. (Vikarierande sjöledare sedan juni, dvs 8 mån) Och inget ont om Henrik, men jag måste säga att jag blev besviken, då jag ställt upp på alla vis under en sådan lång tid. Fått beröm för vad jag kan och mitt tekniska intresse/kunnande som hjälp bra många gånger.(Senast idag under mötet fick jag beröm för mina breda kunskaper) Sen att dessutom chefen har mer eller mindre har sagt att han gärna ser att jag får tjänsten.

Motiveringen till att jag inte fick tjänsten var att jag inte har den glöd som Henrik då har, och det kan jag väl kanske hålla med om att jag kallnat lite efter 3 års väntan och blivit omkörd för ca ett år sedan då jag också sökt liknande tjänst, då skyllde man på att dem äldre inom försvaret hade företräde. I det här fallet så var det uppenbarligen inte så, det var även nu tidigare försvarsanställda som sökt tjänsten men dem har man kunnat neka. (Det var ju det man inte kunde göra sist)

Det som stör mig mest är anledningen, att jag "inte har någon glöd", jag trodde att om man ställde upp på att jobba alla storhelger m.m. (under 3 år) att det skulle betyda något, men det gör det ju uppenbarligen inte. Det betyder ingenting att man utöver sin tjänst, hjälp till med göra andra saker som underlättar för dem som inte förstår (läs: bryr sig inte, har inget intresse).

En annan sak som jag funderat på är det som chefen sagt tidigare, som jag skrev ovan, att han gärna såg att jag fick tjänsten, och nu har jag inte fått den, då kan det inte vara helt på hans eget beslut det här. Han sa att han hade samtalat med alla ordinarie sjöledare så det är väl kanske dem som valt vem dem vill se på heltid.

Under hösten, efter att jag fått känna på hur det var hos polisen så kan jag också förstå om jag har upplevts som nonchalant/"ingen kämparanda", men det kan ju ha att göra med att jag fått smaka på hur det känns att göra något annat, något som är nytt och att få lär sig nya saker.
- Men vänta, är det som kallas glöd?

Det är tur att dem inte kan sparka folk p.g.a. att dem inte har någon "glöd". Henrik skulle nog få det ganska jobbigt att mer eller mindre driva den där centralen själv?