Träningsvärk...

Då har man tillbringat helgen på 7m höjd...typ... Har hjälp faster med att måla om gavlarna på huset. Först skulle dem tvättas o sen målas, så jag har farit upp o ned på en stege i två dagar. Det känns i benen, fast inte så farligt som jag trodde det skulle bli.
Tanken var att vi skulle hyra en skylift men dem var slut inför helgen så det fick bli stege. Men det tog längre tid, båda gavlarna är tvättade och en är målad en gång. Men det ska göras tvånger vardera... Den jag målade idag tog ca 5 timmar...
Ska se om vi kan få en skylift till nästa gång.

Imorrn är det jobb som väntar, som resten av veckan, t.o.m. torsdag iaf, sen är jag ledig igen. :)

Nu tycker jag tydligen om TAKIDA...
Detta är min favorit:

tAKiDA - Another Day

Dagens musiktips...Och minnen



Lasgo - Blue

Detta var på "Celica-tiden"... Då man kunde tillbringa hela kvällar i bilen körandes runt-runt.... Hängde i Åhlensgaraget m.m.
Jag saknar min Celica lite, grymt mycket bil för att vara så gammal.
Har funderat på att köpa en nyare Celica efter Saaben. Typ...

Eller

Fett nice :)

En seg dag...

Idag var en seg dag, Ska jobba två nätter och kväll på rad nu och bara det får man ångest för och sen har jag inte haft nåt klokt att göra idag.
Har inget kul att se fram emot heller, finns lixom inget som väntar runt hörnet, det är trisst, man (jag) behöver den där "moroten" ibland för att få energi att orka ta sig fram...

Idag gick jag en promenad i stan, fotade lite. typ 110 bilder blev det, alla i RAW. Tvinga mig själv att lära mig redigera, och det går rätt bra tycker jag. Grym frihet med det fomatet, men det är mycket jobb att gå igenom alla bilder samt att dem tar plats, runt 10Mb/st och 100 bilder (plus alla andra jag har) det tar mycket plats. Ska nog fundra på en större HDD snart.

Smakprov:


Blommor från botaniska...

Det var sista söndagen den här veckan...

Ja då är snart ännu en vecka gången, tiden går fort, och när det gäller hösten (som snart är här) så är det rätt skönt om tiden går lite fort...
Det har varit väldigt höstlikt nu i några dagar, kallt på morgonen och regn/blåst. Det skall väl bli lite bättre imorrn, det är bra för jag ska till Vallstena och fixa ved igen, var där i tors-fredags och hjälpte till. Rätt skönt att få sätta händerna i nåt.

Har precis sett på Bones, grymt bra serie. Lite som CSI fast mycket bättre. (Inte fullt så överdrivet...)

Nu kommer jag inte på nåt klokt att skriva så det är väl bäst att sluta, inte har jag nån bild att bjuda på heller, kanske är lika bra det ;)

Simma lugnt!


Städat datorn...

Nu börjar det kännas att jag jobbat natt, börjar bli trött. Men det är inte så farligt ändå, det går ett tag till...
Idag har jag formaterat datorn, blev trött på att allt var så segt, och det blev rätt bra skillnad, hoppas det håller sig såhär ett tag nu. Tar nåra timmar att få igång allt igen.

Var ut med bilen en sväng och var nere vid hamnen, där har jag inte varit sen i juli och det var lite skillnad på folk, då var det tjockt med folk och nu var det väl en turistbuss eller nåt.

Det stod några husbilar och en husvagn längst ut på parkeringen vid piren, den stora husbilen tog upp två rutor på längden och jämte den så stod den här:

Tror det är en gammal fiat eller nåt, husvagnen är lika lång som bilen... :)
Jag tänkte direkt på det gamla videoklippet där en liten bil drar upp en husvagn för en brant backe och så börjar det ryka om bilen och allt åker avigt ner igen, ska se om jag hittar den vid tillfälle...

Vill ha..!

Sitter på jobbet, är ganska trött inatt, ändå så sov jag rätt bra innan, kanske därför. Det börjar bli mörkt på kvällarna nu, det är rätt skönt när man ska jobba natt. Vädret ska bli lite sådär imorrn och det är också bra, då är det lättare att sova. Just nu känns det inte som att det skulle va ett problem....

Sitter och letar efter en snygg väska och den jag tänker på är en retro väska från 70-80 tal typ, i nåt plastigt matrial.
Jag hade en liknande när jag va liten, jag tror det var en Puma, gul med grön text och detaljer, så grymt cool, vet inte vart den tog vägen, vet att Cissi tjatade på mig om att hon ville ha den men jag har för mig att jag inte ville ge bort den. Får hem o rota på vinden lite... Om det finns nån där ute som vet vad jag tänker på och har en liggande så får ni gärna höra av er... :)
Jag hittade en som liknar den jag tänker på och som jag tyckte va rätt snygg, inte så dyr heller... Finns i Svart, Vit och Blå, jag gillade den svarta bäst.
Hade varit kul om det fanns en sån väska med fack för datorn eller att det passa ändå.

Adidas Orginal, finns att köpa
här.

Nu ska jag se om jag kan göra mig en kopp varm choklad...

Worst Halftime Show Ever...

...eller är det det?
Såhär i idrottstider så tänkte jag att denna kunde passa:

Kolla in grabben i vit skjorta, han rockar..!

Regn regn regn

Idag är det grått, regnat sen vi klev upp imorse. Men det är rätt okej ändå, skönt med en dag inne så man kan "bara va" med gott samvete... :)
Vi var ju på bio igår, X-Files, eller Arkiv X för er som tycker bättre om det, jag tyckte den va okej, bättre än förra. Men inte så mycket X-files som jag hade hoppas. Mer som en kriminalare/thriller med Mulder & Scully. Kanske inte värd att se på bio men helt klart värd att se hemma.

Jag har lagat punkan på cykeln idag, får se hur länge det håller, tycker det blir punka hela tiden... Kanske är ÖoB's slangar som är av dålig kvalité... (En ny slang är billigare än reprationsasken...)

Idag bjuder jag på en HDR-bild från fårö och på min bil:


Vad gillar ni ramen? Jag tyckte den va rätt diskret men lyfter ändå fram bilden, lätt att göra också.

Händelserik vecka...

Då har snart ännu en vecka bara flugit iväg... Nu kan man verkligen säga att sommaren är över, märks på jobbet, helt annat tempo. Den här veckan har det hänt lite, rån och en smah-and-grab, hör väl inte till vanligheten kanske. Men lite såhär var det förra hösten, hände många lite mer allvarligare saker efter sommaren.
Skurkarna kanske också har semester?

Jag hade en liten praktikant hos mig en kväll, här övar vi biljakt av minde typ:





Bilderna har jag fått som MMS, därav kvallen, hoppas väl på att få orginalen en dag...


Nu är sommaren slut...

Kom hem från Fårö för att litet tag sedan, åkte ut igår för att plocka ihop dem sista sakerna som skulle med hem. Plockat undan och städat ur. Känns lite trisst men jag har nog fått det mesta ändå, har varit en väldigt bra sommar.

Nu sitter jag framför tvn med nya datorn, en Asus, grymt nöjd. Än så är det bara bra saker, grym mottagning i friggan på Fårö, lär inte ha nåt större problem där. Sen är det snabb och har stor hårddisk. Skönt när man håller på bilder och film.

En liten screenshot på mitt skrivbord som det ser ut nu, inte för att det berättar nåt om datorn men jag tyckte det passade med en bild... :)



Såhär ser datorn ut:

Fortfarande ruskväder...

Idag har det varit väldigt höstlikt, regn och blåst, kallt i morse. MEN jag har fått lite gjort ändå, har satt upp brädorna som man sätter under taket längs med väggarna för att inte fåglar o annat ska bygga bo. Blev väldigt bra, vet inte varför jag väntat typ 2 år med det... Fick även på lite färg så det ser ut som resten. Så nu är friggan nästan helt klar. (Skall på lite färg på fönstren och dörren, kan inte bestämma mig. Jag tror det blår en grå med väldigt lite blått i.... )

Igår var jag o mamma o pappa bjudna till Mia & Roger på middag, det var skitgott som vanligt, Roger är grym på mat. Grillat kött med hemmagjord potatissallad. Sjukt bra!


 Viktor & morfar Kent


 TIlda

Bilder på gråvädret...





Var iväg till Ekeviken och tog några kort i gråvädret...
U. t.v. Ekeviken.
U. t.h. Fifang.
     t.v. Norsholmen i bakgrunden.

Valde att göra dem svartvita för att få lite mer känsla.

Regn o rusk

Nu är hösten här... Nej kanske inte men det känns så just nu, blåst och regn. Men det blir väl bättre snart får vi hoppas.
Jag har jobbat två pass den här veckan och det märks att medeltiden har kommit till ön. Både bra o dåligt.

Annars är det rätt lugnt på jobbet faktiskt, ringer lite mer än på resten av året men inte så mycket som jag trodde. I helgen ska jag jobba natt, det är nog sista helgen som gotland "lever".

Just nu sitter jag i friggan på Fårö och har läst lite, surfat lite, lekt med kameran, busat med Fenix, fnulat på nya idéer. Ute så är allt grått och det duggar. Blåser kalla nordliga vindar... Då är det rätt skönt att stänga in sig och tända några ljus för att driva bort fukten.


Med en bra tidning och lite "gotta" så kan man lätt fördriva tid... :)