"Det magiska ljuset"

Det magiska ljuset, det som alla fotografer vill fånga.... Så skriver Scott Kelby, m.fl. och det är det ljus som är tidigt på morgonen innan solen går upp och sent på kvällen när solen gått ned.
Det är det som dem säger är det optima ljuset att fota i, och visst kan jag hålla med... Tog denna bild när jag vaknade imorse och såg hur allt såg gult/guldfärgat ut i lägenheten.
Tyvärr har jag inget berg som jag kan fota på som dem flesta andra verkar föredra, men jag tyckte det blev lite coolt ändå. Bilden är nästan helt oredigerad.

image90
"Soluppgång från vardagsrummet"

En liten bild till då...

Nu är jag helt inne i photoshop, Jag vet att man kan göra hur mycket som helst men att det är så lätt när man bara läst på lite, tackar moderskeppet.se får all info. Gå gärna in där och ta del av deras guider samt videokurser, sjukt bra och intressanta. (Gratis "lektioner", dem har även en högskolekurs som jag är lite sugen på)

Finns en kurs som tar upp hur man kan göra "Fejk-HDR" (Kort och gott att man tillför mer information i bilden än vad kameran klarar av (...tror jag...)) I vilket fall blir det rätt tuffa resultat, jag lekte med en bild som jag tog på pappas fina traktor när jag var på Fårö sist.

image88
Allgaier - Porsche


Orginalbilden
(klicka för större)




Uppdaterat gamla hemsidan..

Har tillbringat nästan hela dagen framför datorn (det är dåligt väder så det är helt okej...) Har fixat och trixat med mina bilder, har bl.a. lärt mig ett nytt program, Adobe Lightroom, väldigt bra för att få en överblick över sina bilder och göra enklare justeringar.

Gjorde ett album som jag la upp på min gamla hemsida på bredbandsbolaget, kolla in den
här.
Har gjort om sidan lite också, lite större och fler länkar, som jag inte vet vad dem ska användas till än, men det kommer väl kanske.
Om jag får det att bli bra med egna album kanske jag skaffar en klok server, får se.

Bidrar med en liten bild från "stormen" som drog in... (Det är ingen storm men det ser så ut...)

image87
Storm




Bilder från Fårö

Var en sväng på Fårö idag och tog lite bilder. Skulle se om jag kunde fånga stormen, men det gick sådär... Men några fina bilder blev det iaf. Lägger upp en här och sen ligger det två till på picasa-sidan.

image86
Sudersand




Äntligen sol!

Idag var det sol! Äntligen!
Åkte en sväng till Själsö och tog lite kort, blev lite andra inställningar på kameran för att få det att bli bra, man har ju precis börjat få ett hum om hur man fotar när det är grått...
Men det är en viss skillnad när man får solen till hjälp. Det jag tycker är svårt med solen, speciellt nu när den står så lågt är att det blir väldigt långa och mörka skuggor. Jag får ta och läsa på om hur man kan bli kvitt dem. Slänger upp ett par bilder som jag blev nöjd med. Som vanligt lägger jag ut några på
picasa-albumet också.

image84
Själsö

image85
Almedalen - Visby




Nya bilder...

Äntligen lite finare väder, hade lite tur på eftermiddagen då solen tittade fram. Jag har fått min nya väska till kameran som jag var ute och provade, känns helt ok. Får se hur det blir när man samlat på sig några objektiv, om det blir tungt.

Bilden från nordergravar är editerad i photoshop för att få fram den blåa himlen, blev ganska nöjd med den när jag äntligen var klar.
Bilden från östra hansegatan är tagin från mitt fönster, lät bländaren vara öppen i 30sek, blev fina effekter från gatlycktor och billjusen på gatan. Notera även månen. Bilderna finns i lite större upplösning på min
picasa-sida.


image82
Nordergravar

image83
Östra Hansegatan








Dagens bilder..

Då var man på en liten fototur idag, fortfarande skitväder, allt är grått... Men några bra bilder blev det iaf.
Satte en ram runt bilderna, gör grymt mycket faktiskt. Sen är det lite kul att fixa och trixa i Photoshop.

image80
Rost

image81
Stenar




Nya bilder på Fenix

Lekt lite med kameran idag, fått den att funka med datorn som den ska osv.
Tog bla två kort som jag tyckte blev rätt fina/häftiga... Han är ganska trött på att vara modell men det finns inte så mycket att öva på när allt är grått ute... Längtar till våren och färgerna...

image78
Fenix

image79
Fenix


Äntligen kom nya kameran, Canon Eos 400D...

Nu så... En av mina större drömmar, att få ha en egen systemkamera, jag har ingen större erfarenhet av fotografering men intresset finns och det är väl en bra början..?
Jag beställde kameran i mellandagarna för att jag skulle få ta del av Canon "Cashback" erbjudande, man får tillbaka ca 650kr om man köper en Eos 400 innan årskiftet.

Igår kom kameran, har väntat i över en vecka, dumma helger och lite slö butik... Dem kanske hade mycket att göra och därför tog det 3 dagar innan dem skicka kameran, det tycker jag är lite slött... Men nu är den här!

Har faktiskt inte lusläst manualen än, kommer väl till det, vill testa lite först så jag vet att den funkar som den ska, och det verkar den göra. Det svårt att fota nu för det är tråkigt väder ute med halvkuling och snö i luften. Med andra ord, kallt, grått och allmänt trisst. Blir inga roliga/fina bilder ute.

Men jag har hållt på lite hemma för att testa bara, jag har massor att lära, men jag gillar redan P-läget på kameran, där man får bestämma lite själv, har pillat lite på dem andra lägena också men det ska nog läsas på lite innan jag behärskar dem. Macroläget är också grymt kul, man kan få riktigt fina bilder. (även med standard objektivet som så många ratar...)

Har massor med planer på tillbehör som jag vill ha, teleobjektiv, vidvinkelobjektiv, blixt, fjärrutlösare. Det finns massor, jag har beställt en väska som borde dyka upp i veckan. Det är ju ett måste med dem här. Det är väl det som är nackdelen kanske... Det känns riktigt bra iaf.

Här kommer ett smakprov, jag tror det finns en risk för att det kommer fler... ;) Jag ska försöka fixa någon bra sida att lägga upp bilder på när det blir dags, jag tänkte använda min picasa-sida till en början, länken finns här till höger...

image76
Fenix

Och så ser den ut
image77
Canon EOS 400D



Gott Nytt År!

Ja, gott nytt år, det bästa nu är att vi är på "rätt sida"... Nu går vi mot ljusare tider och vi har passerat november och december... Förhoppningsvis blir det lite snö och kallt i jan-feb för att sen bli lite vår i mars... Känns bra...


image75
Hoppas det blir ett bra år för er alla!
(Bilden tagen igår från badrummet...)