Lite nya bilder

Har lagt upp lite nya bilder på Google/Picasa sidan, följ länken här.
Jag har suttit med mina foton som jag tagit under semestern och fixat o trixat, svårt att göra det på den bärbara, dels för att det inte går att se klokt på skärmen när den är så känslig mot vinklar sen är den lite seg... Skulle vilja ha nåt nytt men dem kostar...

Nu har jag kväll+dag pass framför mig, sen är jag ledig i helgen igen. Åker ut till Fårö såklart Så jag ska ta o packa ihop en väska så det är gjort.

Första dan på jobbet

Nu har man klarat av den första dagen på jobbet efter semestern, helt ok faktiskt. Det är värre dagen innan (sista semesterdagen), då är det nån typ av ångest. Men det gick bra iaf. Det verkar ha lugnat ner siglite på ön, dem har haft att göra hela sommaren. Idag var det mest småtrams.
Efter jobbet så har jag spenderat ett antal timmar med tvätt, skönt att få det gjort, maskinen pajjade ju på fårö för 2,5 vecka sen typ... Lite drygt. Men nu är allt rent.
Sen har jag suttit och "taggat" alla mina bilder, har inte riktigt fattat poängen med det förut men nu när jag har ett antal så verkar det ganska logiskt. Betydligt lättare att hitta specifika bilder.

Och nu har jag sett på American Pie, så skön film, måste vara en av dem bästa. Så nu blev man sugen på att se dem andra, det är ju ett tag sedan. Och det går nog inte att se dem för många gånger.

Men nu skaj ag nog göra mig redo för sängen, är ju lite jobbigt att gå upp tidigt när man inte behövt göra det på ett tag...

Simma lugnt! (Med tanke på alla dödsolyckor (främst bland män) på sista tiden så kanske ni ska ta det bokstavligt...)

Sol, värme och rökta flundror.

Nu är jag inne på min sista helg under semestern, känns lite drygt, men det är som det är. Brukar va okej när man väl kommit in i rytmen igen. Men det har varit en bra semester iaf, bra väder och allt i friggan har funkat perfa. Haft att göra varje dag osv. Kul att ha alla runt om på gården, så det blir lite liv o rörelse.

Igår samlades alla på gården och åt rökta flundror. Det var nice, det är väl ett år sedan sist. Vi gör så minst en gång per sommar, lägger nät och blir det tillräckligt med flundror så röker vi dem och samlas allihopa för att frossa... :)


Långbord på gräsmattan...


Viktor ville bjuda på kaffe.... :)

Sista veckan

Nu är jag inne på min sista semestervecka, känns lite tråkigt men inte så mycket att göra åt...

Idag är det lite halvtråkigt väder, men man ska nog inte klaga vi har haft tur på Fårö, deth ar varit sol och fint nästan varje dag. Och det ska bli väldigt bra väder resten av veckan.

När jag åkte ut igår så såg man åskmoln som såg ut att ligga över Fårösund-Fårö, Försökte ta kort med mobilen men dem visar inte hur mörka molnen var. När jag kom till Fårösund så ösregnade det och åskade. Jag tycker det är lite coolt. På Fårösidan så regnade det ännumer och det var jättemycket vatten på vägen, sen när jag kom till kyrkan så var det torrt på vägen och när jag kom upp till oss så var det sol och förblev så resten av dagen...

Bilderna tagna med moblien...

Den här tog jag vid Lokrumemyrar.


Såhär såg det ut strax innan Othemkorset, molnen vid horisonten var nästan svarta....

En liten Fårö-update

Nu är det snart bara en vecka kvar av semestern... Tiden går fort, mamma o pappa är fortfarande i polen, har varit där i en vecka nu, kommer väl hem i början på nästa vecka.
Annica har semester nästa vecka så då kommer hon ner, det ska bli kul o ses igen, saknar henne.

Annars rullar det på, bygger o fixar på gården. Mitt lilla uthus är väl mer eller mindre färdigt på utsidan, inne så ska det upp lite hyllor och sånt men det är ingen panik.


Så ser det ut på på min lilla gård nu, boden smälter in mer o mer... Gräset är torrt...


Kom två riktiga åskskurar idag, med lite hagel, försökte ta kort men inte så lätt...


Snart klart!

Ännu en dag som jag mer eller mindre har tillbringat i/med min bod, har fått upp alla lister och lackat i dasset, samt målat på lite vitriol på utsidan så nu "lyser" den inte på samma sätt som förut. Ska troligen måla den ett varv till och sen ska den stå och åldras, runt 4 år ska det ta innan den får sin rätta färg. Så vi får väl se. Jag gillar det redan iaf.


Ser lite konstigt ut nu men det ska bli bättre, färgerna ska ändras med ljuset och tiden...


Såhär ser det ut i min frigga en vanlig kväll...

snickarboa...

MMS

snickarboa...


Nu börjar det likna nåt...

Då har man snickrat i ett par dagar till och nu börjar det likana nåt, har fått upp ribb på utsidan och dasset är vitlaserat med golvlack... Samma som jag har använt i mitt lilla "kök".
Försökte MMS:a en bild förut men det gick som vanligt inte, den kommer säker om nåt dygn...


Nu är det filmdags!


Så ser det ut nu. Samma bild som jag försökte mms:a.

3 Veckor kvar...

Det är vad som är kvar av min semester, tiden går fort! Annars är allt toppen, haft ganska ok väder, var sol till idag då det har varit grått men varmt. Jag har byggt på min bod, satt i ett fönster och satt upp foder/lister, nu börjar den se riktigt fin ut.
Fenix stortrivs, han sitter ute hela dagarna och äter gräs... (Han får mat...)

Imorrn ska vi in till visby en sväng, handla upp oss på lite grajs och se till lägenheten. Nu ska jag nog se nån film, om jag hittar någon.

Försöker lägga upp bilder men det vill inte funka... Testar kanske senare..... Nuså funka det!


Fenix på grönbete...


"Lilla" Boden...


Borta bra men "hemma" bäst!

Nu är jag på Fårö igen, har varit det sedan 18-tiden, varit en lång dag, startade vid 0900 från Ljusterö och parkerade hemma på Fårö ganska prick 1800. Man blir lite dåsig av att bara sitta och köra och sitta och vänta på båten, men det gick det med.
Tycker det blir roligare o roligare att köra på fastlandet, blir nästan lite jobbigt när man kommer hem till gotland och det inte finns några motorvägar... Speciellt den här årstiden när det går i 75-80...

Fenix blev överlycklig när jag kom, han kände igen ljudet från Saaben så han kom och mötte mig. Nu liggar han vid min sida och har nästan gjort det sen jag kom.
Ska väl snart gå och sova men är inte så trött ändå, tycker jag borde vara det, har legat i soffan och lyssnat på musik i nån timme, tycker det är så grymt härligt, vrida upp volymen och bara drömma sig bort. Det kan man nästan inte göra i stan, då gnäller nog grannarna...

Det har iaf varit bra på fastlandet, kul att få se Ljusterö igen, det är många minnen därfirån med mormor och morfar. Saknar min morfar Per väldigt mycket. Det var inte min riktiga morfar, honom fick jag aldrig träffa tyvärr, men Per var den bästa morfar jag kunnat fått vill jag tro. Han tog med mig på massor av saker.

Nej nu ska jag väl göra mig i ordning för sängen. Gonatt!

Hej då Ljusterö!

MMS

Hej då Ljusterö!


Våfflor med blåbär och nyplockade

MMS

Våfflor med blåbär och nyplockade smultron.