Ny lekasak...igen... :)

Snubblade över att bra erbjudande på GPS, liknande jag köpte till pappa i våras, en Mio C220 (pappas en c250). Har suttit o kollat lite på nätet för att få en bedömning om den är bra eller inte och det verkar som om den är riktigt poppis i usa, där dem moddat den till en liten handdator.

O jag kan ju inte va värre så jag har pysslat nu sen jag fick den i fredags och det tycks funka rätt bra (peppar peppar).
Jag kan nu se film, lyssna på musik, rita, det ska gå att läsa/skriva dokument men har inte lyckats med det än. Sen finns det lite blandade saker, spel m.m
Självklart så funkar fortfarande själva gps'n, med svenskt språk osv. Har även fått in olika "skal" så man kan se lite mer av skärmen i navigeringsläget.
Kul liten pryl. Jag betalade under 900:- och på kartongen står det 2095:- Jag ser det som en bra affär.... :)
Bifogar lite bilder, ska försöka få lite bilder på själva navigeringsprogrammet när jag väl fattat hur man gör...

image96
Så ser skrivbordet ut

image97
När man trycker på "Games"




Liten update

En vecka sen jag skrav ungefär tror jag... Har inte gjort så mycket faktiskt, har jobbat mest. Har inte kommit vidare på skrivbordet då jag väntar på en datorhållare jag beställt, borde komma i veckan.
Kameran är på lagning, därför jag inte har lagt upp några bilder. Det var en pixel som var död, och det borde det inte va på en sån kamera kan man tycka. Får se vad dem säger om det. Den har varit hos repratören en vecka nu, skulle va borta 2-3 veckor så det är bara att vänta... Lagom kul.

Har lekt lite i PS, även köpt en bok faktiskt, av samma författare som gjorde den om digitalfoto, Scott Kelby. Grymt bra det jag läst hittils iaf...

Här är två smakprov, inge avancerat men nåt jag ska testa att framkalla iaf.


Den med stenar är jag inte så nöjd med, det skall inte va så breda vita ramar runt, men iden gillar jag.
Man kan förstora och göra poster om man vill, kostar inte så blodigt.




Nytt skrivbord! (Från ritning till verklighet)

Var på jysk i fredags och blev sugen på ett nytt skrivbord, har sett på det förut men nu var det extrapris, 1300:- istället för 1800... I massiv ek med tre lådor under skivan. Tycker det är grymt snyggt så jag hem och började mäta och försöka visualisera hur det skulle kunna se ut.
Jag åkte till Jysk på lördagen för att klämma och känna lite till, jag satt länge vid skrivbordet och funderade, kändes inte helt rätt, småsaker som jag störde mig på så jag åkte hem tomhänt...

När jag kom hem så satte jag mig framför datorn (det händer ju aldrig annars...) och började rita i Sketchup, så som jag skulle vilja ha det.

Såhär blev det:
image91
Allting skall vara proportionerat...
image92

Och såhär blev det:
image93
Allting fanns, bänkskivan är den biten som blev över från friggan, benet hade jag köpt på Ikea tidigare. Det som skall göras är att datorn ska hängas upp under skivan, ev ska jag göra ett tangentbordshållare också.
Jag är nöjd...